Facebookiin uusi ominaisuus – tarkoitettu ikäville kommenteille

Digi · Tim Isokivi

Osa Facebookin käyttäjistä on jo pitkään toivonut Tykkää-reaktiopainikkeen ohelle En tykkää -nappia. Toistaiseksi tällaista ominaisuutta ei ole kuitenkaan palvelussa nähty.

Nyt osa Facebookin käyttäjistä on huomannut yhteisöjen kommenttien alle ilmestyneen Downvote, eli äänestä alas -painikkeen. Mikäli kommentti on siis loukkaava tai se ei muuten satu miellyttämään, voi asian ilmaista painiketta painamalla.

The Daily Beast -sivuston mukaan yhteisöpalvelu on kuitenkin kommentoinut, ettei kyseessä ole edelleenkään varsinainen En tykkää -ominaisuus. Sen sijaan Facebook kokeilee toimintoa jolla käyttäjät voisivat helposti antaa palautetta julkaisujen kommenteista.

Downvote, eli äänestä alas -painikkeet ovat tuttuja Redditin ja Jodelin kaltaisista palveluista. Facebookin edustajat ovat aikaisemmin kommentoineet, ettei varsinaista En tykkää -nappia tulla näkemään pavelussa. Heidän mukaan sellainen synnyttäisi Facebookissa aivan liikaa negatiivisuutta.