Madridissa maailman vanhin ravintola – sama liekki palanut jo 293 vuoden ajan

Matkailu Ruoka · Tim Isokivi

Ruokatrendien perässä hiitäviä ravintoloita tulee ja menee, mutta Espanjan Madridissa sijaitseva Restaurante Sobrino de Botin pysyy. Maailman vanhimmaksi nimetty ravintola perustettiin jo vuonna 1725.

Botinin perusti ranskalainen kokki Jean Botín vaimonsa kanssa. Nykyään ravintolassa tarjoillaan ruokia, jotka valmistetaan edelleen vanhojen sukupolvelta toiselle periytyneiden reseptien pohjalta.

Ravintolan suosituin annos on paahdettu imeväinen porsas. Se paistetaan yhtäjaksoisesti 293 vuoden ajan palaneissa kiviuunin liekeissä. Liekki pidetään palavana öisinkin, jotta kokit voivat aloittaa ruoanlaiton heti aamuvarhain.

Botinin tiedetään olleen esimerkiksi yksi kirjailija Ernest Hemingwayn suosikkiravintoloista. Sen perinteisiin ruoanlaittotapoihin ja ajattomaan ilmapiiriin päästään tutustumaan Youtube-sarja Great Big Storyn tuoreella videolla.