Perheen erikoinen lemmikki – puutarhassa asuu kaksimetrinen krokotiili

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Irwan-niminen mies kertoo ottaneensa krokotiilin lemmikkieläimekseen 20 vuotta sitten. Nyt kolmen lapsen isä antaa jälkikasvunsa temmeltää samassa puutarhassa kaksimetriseksi kasvaneen lemmikkikrokotiilin kanssa. Krokotiilin nimi on Kojek.

Harvalla pihamaalla käyskentelee kesy krokotiili. Vaikka Kojek viettää suurimman osan ajasta pienessä pihalammessaan, saattaa se silti viettää aikaansa myös omistajiensa seurassa. Irwan pelasti krokotiilin varmalta kuolemalta ja nyt hän joutuu raahaamaan jättikokoiselle matelijalle ruokaa selkä väärällään.

Krokotiili syö 4-5 kiloa tuoretta kalaa kolme kertaa viikossa. Matelija oli vain 30 senttimetriä pitkä, kun Irwan otti sen kasvatettavakseen. Mies pesee kaksimetristä matelijaansa kerran viikossa tiskiharjalla samalla, kun puhdistaa sen altaan veden. Krokotiili näyttää nauttivan huolenpidosta.