Lakialoite: Pesuainekapseleista vähemmän syötävän näköisiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erityisesti Yhdysvalloissa levinnyt Tide Pod challenge, eli pesuainekapselihaaste on aiheuttanut useita myrkytystapauksia. Nyt erikoiselle villitykselle halutaan laittaa loppu lakialoitteen myötä.

Newyorkilainen senaattori Brad Hoylman ja lakiasäätävän neuvoston jäsen Aravella Simotas vaativat lakialoitteessaan, että pesuainekapselit paketoitaisiin uudella tavalla. Ne eivät saisi olla enää lapsia houkuttelevan värisiä. Kapseleiden kääreitä ei myöskään pitäisi enää saada helposti auki puremalla.

Yhdysvaltojen myrkytyskeskusten mukaan viime vuonna kirjattiin yli kymmenen tuhatta tapausta, joissa lapset olivat altistuneet pesuainekapseleille. Samaan aikaan verkossa on levinnyt villitys, jossa teinit ja aikuiset kuvaavat itseään puremassa tai jopa syömässä pesuainekapseleita.

New York Post -lehden mukaan Hoylman ja Simotas ovat myös lähestyneet Tide Podien emoyhtil Pricter & Gamblea kirjeellä. Siinä pesuainekapseleita vaaditaan vähemmän houkuttelevan näköisiksi, hajuisiksi ja makuisiksi.