Autoilija näki ilveksen tiellä – seuraus koitui jäniksen kohtaloksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toisinaan autoilijat pääsevät näkemään teiden varsilla monia eri metsän asukkeja. Hirvet ja jänikset ovat tuttu näky metsien laitamilla, mutta tällä kerralla eräs kuski pääsi näkemään melkoisen näyn kohdatessaan maantiellä ilveksen.

Kanadassa Peace Riverin alueella ajellut mies oli pysäyttänyt autonsa nähdessään tiellä ilveksen. Mies oli alkanut kuvaamaan ilvestä videolle, mutta ei voinut aavistaakaan millaisen tilanteen hän tulisi lopulta saamaan videolle ilveksen saalistaessa ruokaa pennuilleen.

Kuski kuvasi ilvestä, joka kävi tielle makaamaan. Ei mennyt aikaakaan kun metsästä tielle hyppäsi jänis, jonka kimppuun ilves hyökkäsi välittömästi. Ilves nappasi jäniksen nopeasti suuhunsa ja vei sen metsään. Kuski sai yllätyksekseen huomata, että metsän laidalla emoa odotti kaksi nälkäistä pentua, joille ilves oli saalistamassa ruokaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.