Muistatko tämän nörttimeemin? Yksi pojista lähetti juuri Teslan avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat nähneet jossain vaiheessa vuosien varrella kuvan, josta on tehty lähes rajaton määrä nörttiaiheisia meemejä. Vuonna 1997 Puolan Zwardonissa ikuistetussa kuvassa neljä poikaa istuu kahvilassa matematiikkakilpailun tauolla.

Kuvan neljästä pojasta yksi on toisena vasemmalta istuva Tomek Czajka, joka on kuvan ikuistamisen ja meemiksi muodostumisen jälkeen tehnyt merkittävän uran alallaan. Puolalainen Gazeta Wiadomosci -lehti nimittäin uutisoi, että aiemmin muun muassa Googlella työskennellyt Czajka työskentelee nykyisin Elon Muskin perustamassa SpaceX-yhtiössä, joka lähetti juuri Teslan Auringon kiertoradalle.

SpaceX

Kaliforniassa nykyisin asuva Tomek Czajka on työskennellyt jo neljän vuoden ajan merkittävässä tehtävässä vastaten osaltaan maailman suurimman raketin, Falcon Heavyn, ohjelmistoista. Hän oli näin ollen myös mukana tekemässä tiistaina nähtyä historiallista laukaisua, joka muutti avaruusmatkailua merkittävästi.

Business Insider Poland -lehden mukaan puolalainen IT-järjestö nimitti Czajkan taannoin puolalaisen IT-osaamisen lähettilääksi maailmalla. Jos palataan vielä suosittuun nörttikuvaan, niin Czajka sijoittui kyseisissä matematiikkakilpailuissa toiseksi.