Nyt se on virallista! Nuoret poistuivat Facebookista

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisten medioiden saralla on huomattu viime vuosien aikana, että Facebookin suosio laskee joka vuosi nuorten keskuudessa kun taas Instagramin ja Snapchatin suosio nousee. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että nuoret pitävät Facebookia vanhempien ihmisten sovelluksena.

Facebookin ensimmäisten käyttäjien mukana olleet nuoret ovat saaneet nyt vanhempansa tutustumaan sosiaaliseen mediaan. Moni vanhempi on ihastunut ja koukuttunut Facebookiin halutessaan olla pois kotoaan muuttaneiden lastensa elämässä mukana. Tämä on tuonut Facebookiin roimasti vanhempia käyttäjiä.

Facebookin ensimmäisessä aallossa mukana olleista nuorista aikuisista suuri osa on myös itse tällä hetkellä vanhempia, joiden lapset alkavat tutustumaan erilaisiin sosiaalisen median sovelluksiin. Näiden lasten kohdalla heidän vanhempansa ovat jo valmiiksi Facebookin käyttäjiä, minkä vuoksi Facebook ei enää houkuttele samalla tavalla kuin esimerkiksi Instagram ja Snapchat.

Britanniassa suoritetun tutkimuksen mukaan Facebookista muodostuu vuoden 2018 aikana virallisesti vanhempien ihmisten sovellus. Facebookissa tulee The Guardian -sivuston mukaan olemaan tämän vuoden aikana 6,4 miljoonaa 55-65 -vuotiasta käyttäjää, mikä tekee heidän ikäryhmästään sovelluksen toiseksi suurimman ikäryhmän heti 16-34 -vuotiaiden jälkeen.

Facebook juhli juuri 14. syntymäpäiväänsä, mikä tarkoittaa sitä, että myös sen alkuperäiset nuoret käyttäjät ovat nyt 14 vuotta vanhempia. Arvioiden mukaan Facebookin tulee jättämään pelkästään Iso-Britannian alueella kuluvan vuoden aikana noin 700.000 teini-ikäistä ja nuorta aikuista.