Leijonat tappoivat ja söivät salametsästäjän – vain pää jäi jäljelle!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salametsästys on kasvanut Etelä-Afrikassa viime vuosina, ja esimerkiksi monet sarvikuonolajit on metsästetty lähes sukupuuttoon saakka niiden sarvien vuoksi. Cecil-leijonan tappanut yhdysvaltalainen hammaslääkäri nousi aiemmin uutisotsikoihin, minkä vuoksi moni voikin pitää oikeuden tapahtumisena sitä, että toisinaan salametsästäjät jäävät leijonien hampaisiin.

Nyt leijonia salametsästämässä ollut mies kuoli leijonalauman hampaissa. Poliisit olivat Daily Mail -sivuston mukaan aluksi luulleet miestä aluetta hoitaneeksi traktorikuskiksi, mutta kuskin ilmestyttyä töihin he alkoivat epäilemään, että kyseessä onkin salametsästäjä. Myöhemmin poliisit olivat löytäneet alueelta kiväärin, jolloin epäilys vahvistui.

Mies oli ollut salametsästämässä alueella asustelevia leijonia, jolloin leijonalauma oli hyökännyt hänen kimppuunsa. Miehestä oli ollut jäljellä enää aseen lisäksi vain pää, koska leijonalauma oli syönyt heitä vaanineen miehen ateriakseen.