Pelottavaa vai ihastuttavaa? Robotit osaavat nyt toimia tiiminä ja avata ovia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Robottien ja tekoälyn kehitys on ollut viime vuosina huimaa, ja taannoin arvovaltainen joukko asiantuntijoita varoitti kehittämästä näitä liian tehokkaiksi. Nyt alan edelläkävijä Boston Dynamics on julkaissut tuoreimman videon, joka voi syystäkin saada joidenkin selkäpiin karmimaan.

Videolla nimittäin nähdään, että robotit osaavat paitsi toimia tiimiä myös pyytää toiselta robotilta apua ja sen avulla esimerkiksi siirtyä jo huoneesta toiseeseen ovia avaamalla. Videolla yksi kävelevä robotti huomaa oven, josta se haluaisi päästä kulkemaan. Niinpä se kutsuu ovien avaamiseen kykenevän kollegansa apuun ja pian ne molemmat kulkevat ovesta.

Robottien kehitys alkaa nyt olla jo pidemmällä kuin mitä monissa takavuosien scifi-elokuvissa osattiin edes ennakoida. Kehitys on nyt niin nopeaa, että jo tämän vuoden aikana on odotettavissa seuraavat suuret läpimurrot.