Tutkijat selvittivät: Kaunistavat ravintolisät eivät toimi

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat tottuneet syömään vitamiineja ja erilaisia ravintolisiä tablettien muodossa. Nykyään luontaistuotekauppojen ja apteekkien hyllyiltä löytyy myös runsas valikoima erilaisia kauneudenhoitoon tähtääviä ravintolisiä, jotka lupaavat paremman ihon ja terveemmät hiukset.

British Nutrition Foundation -laitoksen tutkijat saivat Daily Mail -sivuston mukaan selville, että kaunistavien ravintolisien toimivuutta ei voida oikeasti luvata.

Ravintolisien ainesosat periaatteessa toimivat ihon ja hiustenkasvun ravintoaineina, mutta niiden toimivuudesta tablettien muodossa ei ole vielä selvää ja pitävää näyttöä.

Tutkijoiden mukaan terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, aurinkorasva ja tupakoimattomuus takaavat yhtä hyvällä todennäköisyydellä hehkuvan ja nuorekkaamman ihon kuin kaunistavat ravintolisät. Sen vuoksi nämä kalliit tabletit kannattaakin asiantuntijoiden mukaan ainakin vielä toistaiseksi jättää kaupan hyllylle.