Amazonin TV-mainos pani älykaiuttimet tilaamaan kissanruokaa

Digi · Tim Isokivi

Amazon Echo -älykaiuttimen avulla käyttäjä voi esimerkiksi tilata kotiinsa tuotteita pelkän puheen avulla. Joskus kaiutin saattaa kuitenkin reagoida puheeseen toimii liiankin hyvin. Amazonin televisiomainoksessa nähdään ihmisiä käyttämässä yhtiön älykaiutinta eri tilanteissa.

Yksi heistä pyytää Alexa-virtuaaliavustajaa ostamaan Purina-kissanruokaa. Erään brittiläisen miehen mukaan tämä aiheutti sen, että myös hänen oma Amazon Echo -kaiuttimensa tilasi kyseisen tuotteen.

Katsoja teki valituksen asiasta mainonnan eettiselle neuvostolle, sillä hänen mukaansa mainos oli vastuuton. The Guardian -lehden mukaan Amazon myönsi miehen laitteen tilanneen kissanruokaa, mutta asiakkaan peruuttaneen tilauksen jälkikäteen.

Iso-Britannian mainonnan eettisen neuvoston mukaan mainos ei kuitenkaan rikkonut markkinointisääntöjä. Amazonin mukaan mainokset on merkattu tavalla, joka ehkäisee kotikatsojien laitteita reagoimasta niihin. Lisäksi tilauksia ei toimiteta, ellei asiakas erikseen vahvista niitä