Upea sääilmiö videolle – vyörypilvi täytti taivaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taivaalla nähdään toisinaan asioita, jotka saattavat vaikuttaa jopa yliluonnollista alkuperää olevilta. Useimmissa tapauksissa niille löytyy kuitenkin selitys harvinaisista sääilmiöistä.

Yhdysvaltojen Virginiassa kuvatulla videolla rekkakuski on ikuistanut taivaalle ilmestyneen oudon näyn. Kellertävä ja pitkulaisen muotoinen jättiläispilvi vyöryi miehen yläpuolella nopealla vauhdilla.

– En tiedä mitä noissa pilvissä tapahtuu, mutta se alkaa pelottamaan minua, rekkakuski toteaa.

Erikoisessa pilvessä on kyse vyörypilvi-nimisestä sääilmiöstä. Vyörypilvet syntyvät ukkospilvestä, liikkuen kauemmas myrskystä rullamaisena muodostelmana. Australiassa yleistä sääilmiötä tavataan toisinaan myös muualla päin maailmaa.