Ärhäkkä virus leviää Facebookissa – näin vältät tartunnan ja leviämisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on yli miljardilla aktiivisella käyttäjällään otollinen alusta myös rikollisille ja muille nettihuijareille. Tänään Facebook Messengerissä on lähtenyt jälleen leviämään ärhäkkä vanha tuttu virus.

Viime vuonna suomalaisten käyttäjien keskuudessa levisi virus, joka näyttää nyt aktivoituneen uudelleen ja tänään Staran toimitus on saanut ilmoituksia viruksen leviämisestä. Virus leviää muuten samanlaisena kuin aiemmin, mutta nyt sen linkki on hieman muuttunut aikaisemmasta.

Virus leviää, kun käyttäjä saa videoon viittaavan Facebook Messenger -viestin, jossa on mukana vastaanottajan oma etunimi. Viestissä on lisäksi linkki, jonka klikkaaminen ja kohdesivulle siirtyminen saastuttaa vastaanottajan Facebook-käyttäjätilin levittämään virusta edelleen kavereille. Leviäminen tapahtuu käyttäjän tietämättä. Leviämisen voi estää olemalla klikkaamatta kyseistä linkkiä.