Raju ukkonen riehui Australiassa – hurja salamanisku videolla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australiassa saatiin todistaa viime sunnuntaina 11. helmikuuta poikkeuksellisen voimakasta ukonilmaa. Tämä tarjosi paikallisille valokuvaajille täydellisen hetken ikuistaa kaupungin korkeisiin rakennuksiin iskeneet salamat upeiksi kuviksi ja videoiksi.

Lukuisat salamat iskivät Queenslandissa etenkin Gold Coastin alueella korkeaan Q1-pilvenpiirtäjään. Kaksi lähistöllä asuvaa henkilöä olivat onnistuneet taltioimaan osan hurjan näköisistä salamaniskuista videoille, joissa nähdään miten salamat iskevät pilvenpiirtäjään.

Toisen videon kuvaajan mukaan salama iski Q1-pilvenpiirtäjään neljä kertaa. Näistä salamaniskuista hänen kuvaamallaan videolla nähdään neljäs ja viimeinen isku. Tällöin pilvenpiirtäjää kohti ajeli jo useita paloautoja, ja myöhemmin kävi ilmi, että rakennuksen kolme korkeinta kerrosta oli jouduttu evakuoimaan.