Kadonnut laskettelija löytyi 4 000 kilometrin päästä – ei tiedä itsekään miten päätyi sinne

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanadalainen laskettelija on noussut otsikoihin kadottuaan viikonloppuna ja ilmestyttyään vuorokausia myöhemmin toisella puolen Yhdysvaltoja. Tapaus on ihmetyttänyt niin viranomaisia, sukulaisia kuin miestä itseäänkin.

Torontolainen palomies Constantinos ”Danny” Filippidis katosi viikonloppuna New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla laskettelurinteellä. Hänet löydettiin kuusi päivää myöhemmin neljän tuhannen kilometrin päästä Kalifornian Sacramentosta hämmentyneenä ja lasketteluvaatteet yhä päällään.

Filippidis muistaa vain matkustaneensa isokokoisen rekan kyydissä ja nukkuneensa kadulla. Sacramentossa mies osti kännykän ja soitti vaimolleen, joka kehotti häntä ottamaan yhteyttä hätänumeroon.

Viranomaisten mukaan Filippidis ei vaikuta kärsineen mielenterveysongelmista tai käyttäneen alkoholia tai huumeita ennen katoamista. Lääkäri ei myöskään löytänyt selviä merkkejä päähän kohdistuneista vammoista.

SF Gate -sivuston mukaan Sacramenton ja New Yorkin viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta. Filippidis itse ei usko joutuneensa rikoksen uhriksi.