Näin Dakota Johnson treenasi Fifty Shades -elokuviin

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

28-vuotias näyttelijä Dakota Johnson tunnetaan parhaiten roolistaan Fifty Shades -elokuvasaagassa, josta kolmas ja uusin Fifty Shades Freed -elokuva sai ensi-iltansa helmikuun alussa. Useita seksikohtauksia sisältävissä elokuvissa naisen tulee olla paljon alasti kameran edessä, minkä vuoksi hän treenasikin oman kunto-ohjaajansa avulla roolia varten.

Dakota Johnsonin ohjaajana toimi Ramona Braganza, joka on työskennellyt myös muun muassa Jessica Alban, Halle Berryn ja Amanda Seyfriedin henkilökohtaisena kunto-ohjaajana. Ramona paljasti Cosmopolitan-sivustolle, että Dakota treenasi noin viisi kertaa viikossa.

Nainen keskittyi muokkaamaan kehossaan pääasiassa hartioita, takapuolta, käsivarsia ja vatsalihaksia. Treenit kestivät tunnin, mutta kuvausten aikaan naisen tavoitteena oli ehtiä liikkua noin 30 minuutin ajan joka päivä. Treenit tehtiin kiertoharjoitteluina, joihin yhdistettiin juoksumatolla juoksemista, lihaskuntoharjoittelua, pilatesta, joogaa ja potkunyrkkeilyä.

Dakota käytti paljon nilkkojen ympärille sidottavia painoja, minkä lisäksi hän treenasi käsiensä lihaksia aina kevyillä noin 3,5 kilon käsipainoilla. Kun nainen oli väsynyt kuvauspäivän jälkeen, treeni vaihdettiin joogaan tai venyttelytuntiin, että kehoa ei kuormiteta liikaa. Kuntoilun kruunasi naiselle suunnitellut ateriat, jotka näyttelijä sai kuvauspaikalle aina toimitettuina ja valmiiksi annosteltuina.