Yllättävä tutkimustulos: Hymy nopeuttaa juoksemista

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juoksuharrastuksen aloittaminen ei aina ole mukavaa, koska juokseminen on fyysisesti hyvin rankkaa ja vain harvalta se sujuu heti ilman nopeaa väsymistä ja hengästymistä. Nyt uusi tutkimus on selvittänyt, että hymy huulilla lenkkeilevillä ihmisillä juokseminen käy kuitenkin hieman helpommin kuin muilla.

Daily Mail -sivusto kertoo Ulster University -yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että hymyilevät ihmiset juoksivat kevyemmin. Juoksijat, jotka hymyilivät, käyttivät juostessaan jopa 2,8 prosenttia vähemmän energiaa liikkeen tuottamiseen kuin vakavalla perusilmeellä juoksevat urheilijat.

Olympiakultaa voittanut maratoonari Eliud Kipchoge käyttää tätä taktiikkaa ja hymyilee juostessaan parantaakseen suoritustaan. Hymyileminen auttaa juoksijoita rentoutumaan ja vähentämään jännitystä lihaksissa, mikä tekee juoksemisesta kulutuksellisesti taloudellisempaa ja helpompaa.