Asiantuntija paljasti – korkokengät ovat terveelliset

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat ajatella, että tasapohjaiset ja matalat kengät ovat jalkojen terveyden kannalta kaikista parhaimman malliset jalkineet. Tämä ei kuitenkaan jalkoihin erikoistuneen podologin mukaan pidä paikkaansa.

Podologi Tariq Khanin mukaan ihmisten kannattaisi kävellä pienillä koroilla mielummin kuin täysin matalilla kengillä. Noin neljän senttimetrin korko tarjoaa miehen mukaan parhaan asennon jalalle. Khan selvensi Daily Mail -sivustolle, että aiemmin kun ihmiset ovat kävelleet ilman kenkiä maasto on ollut pehmeää.

Nykyään ihmiset kuitenkin kävelevät kovalla maalla, minkä vuoksi täysin suora jalkapohjan asento on luonnoton. Khanin mukaan jalkapohjan asento vaikuttaa jalkojen lihaksistoon. Tasapohjaiset kengät voivat aiheuttaa pienten jalkalihasten vaurioitumisen lisäksi kipua polvissa, lonkissa ja selässä, mikä lopulta vaikuttaa myös kävelyasentoon ja ryhtiin saaden henkilön näyttämään ikäistään vanhemmalta kävellessään.