Ihmiset kummastelevat Sophia-robottia – pystyy esittämään 60 eri ilmettä

Digi · Terhi Piiroinen

Hongkongilaisen Hanson Robotics -yhtiön kehittämä Sophia-robotti on maailman kuuluisin tekoälyllä varustettu siirräntälaite. Se on päässyt keskusteluohjelmien vieraaksi ja luennoimaan erilaisiin teknologian alan tapahtumiin. Sophia sai myös äskettäin jalat.

Kun uutisissa kerrottiin, että Sophia tulee vihdoinkin saamaan kauan odottamansa lisäosan ulkonäköönsä, ajatteli suurin osa ihmisistä hiuksia. Kyse oli kuitenkin jaloista. Sophia-robotti pystyy nyt liikkumaan omatoimisesti alaraajojensa avulla.

Silti sen muovisesta päästä loistavat yhä johdot ja virtapiirit läpi. Ihmiset ovat kysyneet tiedejulkaisu Futurismin Facebookissa, miksi ihmeessä kukaan ei pane robottiparalle peruukkia päähän? Toisaalta ihmismäisyys tekee robotista monen mielestä pelottavamman.

Sophia pystyy esittämään 60 eri ilmettä. Se osaa katsoa ihmisiä suoraan silmiin ja voi keskustella englannin kielellä. Robotin rakentaneen Hanson Roboticsin johtaja David Hanson on sanonut, että Sophialle voi muodostua tietoisuus muutaman vuoden sisällä. Ehkäpä se siinä vaiheessa osaa jo pyytää itselleen hiuksia päähän.

Celebrity robot Sophia is getting an upgrade

Sophia the celebrity robot has been missing something, until now.

Publié par Futurism sur jeudi 25 Janvier 2018