Nyt se on selvitetty! Tässä on paras ikä perustaa perhe

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat suunnitella perheenlisäystä muuhun elämään sopivaan hetkeen. Toisaalta lapsi voi tulla silloin, kun sitä vähiten odottaa. Nyt on tutkittu paras ikä lasten saamiseen.

Wall Street Journalin mukaan täydellinen ikä saada lapsia on 32-vuotiaana tai sitä ennen. Naisten hedelmällisyys vähenee 32-vuotiaana, ja radikaalisti se laskee 37 ikävuoden jälkeen. Naisilla on kuitenkin mahdollisuus tulla raskaaksi yli nelikymppisenäkin, mutta tilastojen mukaan paras ikä lasten tekemiseen on ennen, kun nainen on 32 vuotta.

Osa on kuitenkin sitä mieltä, että lapset kannattaa tehdä nuorena niin jaksaa vanhempana yhä nauttia omasta elämästä. Toiset puolestaan haluavat taata lapselle hyvän kasvuympäristön hankkimalla opiskelun jälkeen vakituisen työn ja oman asunnon. Pääasia on, että lapsen perustarpeisiin pystyy vastaamaan.