Lapset pelastavat perinteen – kyläily tekee paluuta!

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapset saattavat pyytää vanhemmiltaan lupaa päästä kaverinsa luokse yökylään. Toisinaan yökyläreissut tarkoittavat huonosti nukuttua öitä, väsykiukkua, sokeriövereitä tai mahdollisesti jopa aamuyöltä iskevää koti-ikävää, jolloin vanhempien on lähdettävä hakemaan tenavansa omaan sänkyyn.

Nyt lapsiperheet ovat ryhtyneet järjestämään uudenlaisia kyläilyreissuja, joissa ipanat haetaan yöksi omaan kotiin. Iltakyläilyt ovat päivävierailuita harvinaisempia ainakin lasten keskuudessa. Pikkuihmiset saattavat vierailla kavereillaan päiväsaikaan tai jäädä yöksi, mutta harvemmin lapset ovat toistensa luona iltamyöhäiselle saakka.

Tähän on tulossa muutos, sillä PureWow-lehden mukaan lapset viettävät aikaa kavereidensa kanssa nyt myös iltaisin aikuisten illanviettojen tapaan.

Lapset saattavat leikkiä, katsoa elokuvia tai leipoa kavereidensa kanssa pyjamat päällä, kunnes kello lyö iltayhdeksän ja heidän vanhempansa hakevat kyläilijät omaan kotiin. Iltakyläily voi olla yhtä jännittävää vaihtelua arkeen kuin yökyläreissu, mutta lapsi saa kuitenkin nukkua yön omassa sängyssään. Kun lapset ovat illan kavereidensa luona, saavat vanhemmat myös kahdenkeskistä aikaa.