Naiset ajattelevat liikaa – näkymätön työmäärä muodostuu ongelmaksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka sukupuolten väliset erot ovat hälventyneet vuosien varrella, saattavat naiset edelleen ajatella olevansa perheessä niitä, jotka kuormittuvat kaikista kotiin ja perheeseen liittyvistä tehtävistä oman työn ja harrastusten lisäksi. Syy on ajattelutavassa, eikä niinkään tekemättömissä töissä.

Naiset saattavat usein ajatella tehtävälistaansa todella pitkällä kantamalla. Samalla kun he muistuttavat itseään vessapaperin ostamisesta, lapsen talvihaalarin paikkaamisesta ja auton käyttämisestä huollossa, saattaa heidän aviomiehensä tehtävälista vaikuttaa huomattavasti lyhyemmältä. Mies on luvannut puhdistaa viemärin hajulukon ja auttaa saunan pesussa tulevana viikonloppuna.

Miehillä on jalo taito ajatella asioita yksinkertaisemmin ja siten, että kukin tehtävä tehdään siinä järjestyksessä kun sen aika on. Sen sijaan naiset pyrkivät stereotyyppisesti ajattelemaan kaikkia tehtäviä asioita samaan aikaan. Se kuormittaa heidän stressitasoa ja voi pahimmillaan johtaa lopulta siihen, että kokevat uupuneensa ennen yhdenkään tehtävän suorittamista.

Ratkaisuna tähän on fyysinen lista, post it -laput tai vaikkapa Googlen yhteinen kalenteri, johon kaikki näköpiirissä olevat tehtävät kirjoitetaan ylös. Sen jälkeen molemmat puolisot voivat kirjoittaa tehtäviä listaan ja napsia sieltä itselleen sopivimmat toteutettavaksi. Tämä helpottaa sitä, että tehtäviä ei tarvitse enää vatvoa ja näkymätön työmäärä poistuu.

Lähde: PureWow