Poliisitarkastaja autoilijoiden yleisestä virheestä: ”Voi seurata 100 euron rikesakko”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen taajamissa näkee lähes päivittäin tilanteita, joissa auto on pysäköity hetkeksi kiellettyyn paikkaan hätävilkut päällä. Monet autoilijat nimittäin luulevat virheellisesti, että hätävilkut oikeuttaisivat pysäköinnin tai tekisivät rikkeestä pienemmän. Todellisuudessa siitä voi seurata parkkisakon lisäksi myös rikesakko.

Poliisitarkastaja Konsta Arvelin on nyt kommentoinut Twitterissä autoilijoiden yleistä virhettä ja toteaa sen voivan tulla autoilijalle odottamattoman kalliiksi.

– Tiesitkö hätävilkkujen käytön olevan tarkasti säänneltyä? Vilkkujen käyttö ei tee lainvastaisesta pysäköinnistä ja pysäyttämisestä laillista. Voi kuulostaa hurjalta, mutta hätävilkkujen virheellisestä käytöstä voi seurata 100 euron rikesakko, Arvelin muistuttaa autoilijoita.