17 euron kirpputorilöytö paljastui 650 000 euron aarteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arvottomaksi luultuja vanhoja esineitä ei aina kannata heittää pois. Joskus niiden todellinen arvo saattaa nousta jopa satoihin tuhansiin euroihin. Brittiläinen antiikkiharrastaja oli ostanut rikkinäisen teekannun 15 punnalla, eli noin 17 eurolla.

Ostaja ei uskonut sen olevan juurikaan kyseistä hintaa arvokkaampi, kunnes hän vei kannun Woolley and Wallis -huutokaupan Clare Dunhamin tutkittavaksi. Dunham paljasti kannun olevan 1700-luvulla eläneen John Bartlamin käsialaa. Kyseessä on yksi ensimmäisistä Yhdysvalloissa valmistetuista teekannuista, ja näin ollen sitä pidetään tärkeänä osana maan historiaa.

Antiikkiesineen myyntihinta huutokaupassa kohosi lopulta 575.000 puntaan, eli noin 650.000 euroon. Se tulee Independent-lehden mukaan päätymään näytteille New Yorkin Metropolitanin taidemuseoon.