Nokian banaanipuhelin tekee paluun – julkaistiin Barcelonassa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten aikakauden yksi ikonisimmista puhelinmalleista oli 90-luvulla lanseerattu Nokia 8110. Liukuvaläppäinen ja kaareva puhelin oli designin huippua koko maailmassa, ja niin sanotusta banaanipuhelimesta muodostui omistajilleen todellinen statussymboli. Nyt se tekee paluun.

Nokia julkisti tänään Barcelonan messuilla uusia laitteita, joista yksi oli Nokia 8110 4G, eli klassikon päivitetty versio. Nimensä mukaisesti uusi versio tukee 4G-yhteyksiä. Puhelimessa on esikuvansa mukaisesti matopeli sekä siihen tulee olemaan myöhemmin saatavilla useiden sosiaalisen medioiden palveluja. Laitteen hinnaksi on ilmoitettu 79 euroa.

Toukokuussa 2018 myyntiin uusi Nokia 8110 -laite ei ole varsinainen älypuhelin, koska se ei ole yhtä suurta kosketusnäyttöä. Siinä on esikuvansa tavoin näppäimistön päälle liukuva kansi, jonka avaamalla puheluun voi vastata yhdellä kädenliikkeellä. Esikuvan harmaan sijaan nyt laite tulee markkinoille mustana ja keltaisena.

Laitteen näyttö on 2,4-tuumainen QVGA, ja laitetta ohjaillaan tavallisilla näppäimillä. Sen 1.500 mAh akun luvataan kestävän yhdellä latauksella uskomattomat 25 päivää tai 8,5 vuorokautta puhelua. Nokia 8110 toimii myös WLAN-verkon tukiasemana. Musiikkia voi tallentaa laitteeseen 4 gigan verran, ja puhelimessa on lisäksi FM-radio sekä kahden megapikselin kamera ja LED-salama.