Parisuhteen 12 varoitusmerkkiä – nämä voivat johtaa eroon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisessa parisuhteessa on omat kompastuskivensä, mutta niitä voi kuluttaa pienemmäksi ongelmia yhdessä ratkaisten. Toisinaan liitossa voi tulla eteen tilanteita, jotka ovat päässeet kuin itsestään liian suurin mittasuhteisiin. Tällöin soimaa helposti itseään, miksi ei huomannut varoitusmerkkejä tarpeeksi ajoissa.

Pienet ja jopa mitättömiltä tuntuvat ongelmat voivat muodostua ajan kanssa koko suhteen kaataviksi murheenkryyneiksi. Esimerkiksi kaikkia ex-puolisoitaan haukkuva henkilö saattaa jossain vaiheessa käyttää samanlaista kieltä myös nykyiseen kumppaniin. Miksi hän ylipäätään rakastui henkilöön, jos hänessä ei ole muuta kuin kasapäin vikaa?

Osa ihmisistä yrittää sumuttaa kumppaniaan totuutta muuntelemalla. Vaikka henkilön varoituskellot soivat päässä ja he tietävät jonkin tilanteen todellisen luonteen, saattaa kumppani viitata kintaalla väitteille ja jopa valehdella niistä.

Yksi iso varoitusmerkki huonosta puolisosta on se, että hän ei halua osallistua toisen osapuolen elämään. Hän ei halua nähdä tarpeeksi vaivaa viettääkseen aikaansa kumppaninsa ja hänelle tärkeiden ihmisten kanssa.

Mikäli puoliso on töykeä ventovieraille ihmisille, saattaa samanlainen käytös ilmaantua myöhemmin myös omaan parisuhteeseen. Etenkin, jos henkilölle tuottaa vaivaa pyytää anteeksi, voi ilmassa olla suuret varoitusmerkit epäterveestä suhtautumisesta kumppanuuteen. Yleensä asioitaan salailevat ihmiset eivät päästä ketään puhelimensa lähelle tai kerro, mihin heidän kaikki aikansa ja rahansa uppoavat.

Osoittaako kumppani sinulle, kuinka paljon hän välittää sinusta? Näkeekö hän vaivaa vuoksesi? Oletko aina listan kärkipäässä? Mikäli vastasit ylläoleviin kysymyksiin kieltävästi, kannattaa henkilön motiiveja tarkastella uudessa valossa. Mikäli oma kulta arvostelee tai asettaa naurunalaiseksi myös muiden edessä, kannattaa pohtia, onko suhde oikeasti pilkan kohteeksi joutumisen arvoinen.

Varoitusmerkki on myös se, että puoliso on suurimman osa ajasta huonolla tuulella. Mikäli kumppani on itsekeskeinen ja vastuuton, saattaa olla parempi jättää hänet pois omasta elämästään. Kukaan ei ansaitse vierelleen ihmistä, joka puhuu vain omista asioistaan ja panostaa kaiken energiansa itseensä – muista tai muiden tunteista välittämättä, Huffington Post tietää.