No nyt on pimpattu rekkaa! Tässä 10 vuoden tuunauksen tulos

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Autofanaatikko Steve Feldman löysi Japanista ehkäpä maailman eniten tuunatuimman rekan. Raskaan sarjan ajoneuvon rakentaminen on vaatinut kymmeniä tuhansia euroja ja kymmenen vuotta aikaa. Rekan sata LED-valoviritelmää saa sen loistamaan pimeässä pitkälle.

Kisarazun kaupungissa sijaitseva rekka on varmasti yksi maailman näyttävimmistä ajoneuvoista. Japanilaista rekkojen tuunaustrendiä kutsutaan dekotoraksi. Dekotoraa harrastavat ihmiset käyttävät toisinaan jopa 100.000 euroa rekkansa tuunaamiseen ja koristeluun.

Rekat kiiltävät kromista ja valoista. Niihin on myös luotu näyttäviä maalauksia sekä viihtyisiä matkustustiloja. Suurin osa japanilaisista dekotora-rekoista on myös liikennekelpoisia. Samanlaisia rekkoja näkee japanilaisissa videopeleissä ja elokuvissa.