Japanilaisjunissa lapsiperheet erotetaan muista matkustajista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Erityisen tehokkaasta ja toimivasta rautatieliikenteestään tunnettu Japani osaa panostaa matkustajien mukavuuteen. Nyt maassa testataan junia, joissa on omat vaunut lapsiperheille. Maassa on jo käytössä pelkästään naisille tarkoitettuja junavaunuja.

Japanin rautatieyhtiö testaa maaliskuussa kahden päivän ajan uudenlaista junajärjestelyä, jossa heidän suositulle Tokion ja Saitaman väliselle linjalle tulee omat vaunut perheellisille. Junan kymmenestä vaunusta kaksi muutetaan pelkästään lapsiperheitä varten.

Samalla tämä tarkoittaa sitä, että muut matkustajat eivät matkusta samassa vaunussa lasten kanssa. Perhevaunussa matkustaminen edellyttää, että seurueessa on vähintään yksi alle 12-vuotias. Testin jälkeen kartoitetaan, onko perhevaunuille tarvetta pysyvästi, SoraNews24 uutisoi.