Peurat osaavat liikennesäännöt – tästä moni ihminen voisi ottaa mallia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaisia kuvaillaan usein kohteliaaksi ja hyvätapaiseksi kansaksi. Tämä stereotypia vaikuttaa koskevan jopa paikallisia villieläimiä. Fernien kylässä kuvatulla videolla viiden peuran lauma on juoksemassa asuinalueen läpi kulkevaa tietä pitkin.

Saavuttuaan tienristeykseen ja stop-merkin luokse ne eivät suinkaan jatka matkaansa kiirehtien. Peurat hidastavat matkaansa, ja katsovat tien kummallekin puolelle ennen kuin lähtevät ylittämään sitä. Videon kuvaajan mukaan hän sattui kuvaamaan näkyä juuri oikealla hetkellä.

– Näin peuralauman ajaessani pihaltani, joten pysähdyin ottamaan pari kuvaa. Minulla oli kiire töihin ja ajoin hieman lähemmäs juuri oikealla hetkellä todistaakseni tämän näyn, kuvaaja kirjoitti.