Vaarallisten vankien joukkotappelu videolle – 16 sai syytteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Chicagolaisen Cookin lääninvankilan vaaralliset vangit ovat aiheuttaneet joukkotappelun osastollaan. Korkeaa turvallisuustasoa vaativat vangit aloittivat nahistelun yhteisissä tiloissaan, kunnes kahakka äityi hurjaksi joukkotappeluksi. Tapahtumat taltioituivat vankilan valvontakameralle.

Associated Press on julkaissut valvontakameran kuvaamaa materiaalia amerikkalaisesta vankilasta. Video on Cookin lääninvankilan varmuusosastolta, jonne on sijoitettu eniten tarkkailua ja korkeaa turvatasoa vaativia vankeja. Miesvangit saavat tapella minuutin ajan, ennen kuin vartijat puuttuvat tilanteeseen.

Kaksi vankia toimitettiin joukkotappelun jälkeen sairaalaan ulkoisten ruhjeiden ja vammojen vuoksi. Kenellekään ei aiheutunut tappelussa hengenvaaraa, vaikka vartijat takavarikoivat yhden kotikutoisen aseen tilanteen rauhottamisen jälkeen. New York Timesin mukaan 16 vankia sai syytteen joukkotappeluun osallistumisesta.