Amy Winehousen harvinainen demo löytyi – laulaja oli nauhoitushetkellä vasta 17-vuotias

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmenneen Amy Winehousen 17-vuotiaana nauhoittama demokappale on julkaistu verkossa. Julkaisun taustalla on lontoolainen säveltäjä ja tuottaja Gil Cang. Vuonna 2001 nauhoitettu My Own Way -niminen kappale on harvinaista herkkua.

Kaikkien Amy Winehousen julkaisematta jääneiden demokappaleiden luultiin päätyneen tuhottavaksi vuonna 2011 laulajan kuoleman jälkeen.

– Se oli synkkää aikaa popmaailmassa. Tuotimme paljon materiaalia kamalille tyttö- ja poikabändeille. Amy ilmestyi luoksemme, avasi suunsa ja räjäytti tajuntamme, Cang kuvaili Camden New Journal -lehdelle.

– Hämmästyimme hänen lahjakkuutensa ansiosta. Leukamme loksahtivat saman tien lattialle, mies jatkoi.

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Amy Winehouse menehtyi alkoholimyrkytykseen heinäkuussa 2011. Kappaleistaan kuten Rehab, Back to Black ja Stronger Than Me muistettavan tähden elämään syvennyttiin vuonna 2015 ilmestyneessä Amy-dokumenttielokuvassa.