Video: Aurinko herätti Korkeasaaren karhut talviunilta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkeasaaren eläintarhassa elävät naaraskarhut ovat heränneet neljä kuukautta kestäneiltä talviuniltaan. Aurinkoinen pakkasilma houkutteli karhut heti ulkoilemaan ja syömään kevyttä ravintoa.

Korkeasaaren eläintarhan 17- ja 12-vuotiaat karhut ovat heränneet auringon innoittamana talviuniltaan, vaikka ulkona on tällä hetkellä koko talven kylmin aikakausi. Karhut nukkuivat tänä talvena kuitenkin pidempään kuin kahtena edellisenä vuotena, sillä ne menivät talvipesiinsä jo marraskuun alussa. Toisin sanoen Korkeasaaren kasvatit nukkuivat pimeiden päivien yli sangen tyytyväisinä.

Karhut ovat edelleen hieman tokkurassa ja saattavat edelleen nautiskella pitkistä päiväunista. Niille on tarjottu kiinankaalia, salaattia, omenoita ja porkkanoita. Luonnossa elävät karhut heräävät Suomessa yleensä maalis-huhtikuussa.