Kuolemaantuomittu ei muista rikostaan – välttänee teloituksensa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Vernon Madison on tuomittu poliisin tappamisesta kuolemaan vuonna 1985. Hän on onnistunut lykkäämään tuomionsa toteutusta kahdella oikeudenkäynnillä, mutta odotellut kuitenkin viime vuosien ajan lähenevää teloituspäiväänsä. Nyt miehen tilanne näyttää siltä, että vankia ei enää voidakaan teloittaa koska hän ei muista omaa rikostaan.

67-vuotias Vernon Madison on vankilassa ollessaan kärsinyt useista aivoinfarkteista. Hän on myös viime vuosien aikana menettänyt näkökykynsä eikä pysty enää omin avuin kävelemäänkään. Aivoinfarktien myötä hänelle on kehitynyt myös dementia, minkä vuoksi hän ei muista enää rikostaan.

Korkein oikeus on ottanut Madisonin tuomion ja teloituksen uudelleen käsittelyyn, koska miehen mieli ja keho ovat pettämässä. Madisonin tuomio tullaan Mirror-lehden mukaan luultavasti nyt muuttamaan kuolemantuomion sijaan elinkautiseen, koska hän ei enää itse muista mistä rikoksesta häntä rangaistaan.