Suosittu Instagram-kaunotar paljastui tietokoneella luoduksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Shudu Gram saattaa näyttää päällisin puolin muotinäytösten catwalkeilla edustavalta huippumallilta. Todellisuudessa hän on kuitenkin olemassa vain tietokoneen ruudulla.

Shudu Gram on herättänyt runsaasti huomiota ja kiinnostusta muotimaailmassa. 40 tuhatta Instagram-seuraajaa keränneen mallin on kuitenkin paljastettu olevan todellisuudessa valokuvaaja ja digitaiteilija Cameron-James Wilsonin luoma 3D-hahmo.

Wilson kertoo luoneensa Shadu Gramin 3D-mallinnukseen tarkoitetulla ojelmalla. Virtuaalimallin esikuvina toimivat muun muassa Princess of South Africa -niminen Barbienukke ja tosielämän malli Duckie Thot.

Virtuaalimalli on herättänyt verkossa myös kritiikkiä. On kyseenalaistettu, miksi Wison on käyttänyt kuvissaan todellisten tummaihoisten mallien sijaan keinotekoista Shudua. Wilsonin mukaan Shadua ei kuitenkaan käytetä kaupallisiin tarkoituksiin.

– Kyseessä on vain keino ilmaista luovuuttani. Shudu Gramin tarkoituksena ei ole korvata ketään, Wilson kuvailee Harper’s Bazaar -lehdelle.

 

📸 @cjw.photo . . #3dart

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

🍊🍊🍊 . . 📸@cjw.photo . #fenty #fentybeauty #mattemoiselle #sawc #3dart

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Flamingo 👛🎀🌸👄 . By @cjw.photo . . #3dart

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on