100-vuotiaiden uintiennätys rikottiin – maailmanmestari 99-vuotias

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen George Corones on rikkonut 100–104-vuotiaiden uinnin maailmanennätyksen. Mies täyttää sata vuotta huhtikuussa. 99-vuotias tervaskanto ui 50 metrin vapaauinnin 56,12 sekuntiin.

Australian Queenslandissa järjestettiin äskettäin viralliset uimakilpailut, joihin osallistui myös 20 vuotta uintia harrastanut George Corones. Mies oli nuoruudessaan innokas uimari, mutta uiminen jäi tauolle toisen maailmansodan syttymisen jälkeen. Hän aloitti harjoittelemisen uudestaan 80-vuotiaana.

Corones rikkoi vuonna 2014 tehdyn maailmanennätyksen 50 metrin vapaauinnissa 35 sekunnilla. Hän kuvaili ennätysuintisuoritustaan BBC:lle ihanteelliseksi ja tasapainoiseksi. MIes käy uimassa kolme kertaa viikossa ja harrastaa lisäksi kuntosaliharjoittelua. Koko maailman 50 metrin vapaauinnin maailmanennätystä hallitsee brasilialainen César Cielo 20,91 sekunnin ajallaan.

We have just witnessed history in the making! 100 year old George Corones just broke the world record in the 50m Freestyle!!#AUSTRIALS2018

Publié par Australian Dolphins Swim Team sur mercredi 28 février 2018