Trump ehdolla Nobelin saajaksi – järjestäjät epäilevät huijausta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjan Nobel-komitea jakaa vuosittain viisi palkintoa, joista yksi luovutetaan merkittävälle rauhantyön tekijälle. Tänä vuonna 329 ehdokkan joukossa on yllättävä nimi, Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

Donald Trumpin ehdokkuuden epäillään kuitenkin olevan huijauksen tulosta. Nobel-komitean sihteeri Olav Njolstadin mukaan sama henkilö vaikuttaa väärentäneen Trumpin ehdokkuuden sekä tänä vuonna että viime vuonna.

– Meillä on hyvä syy uskoa, että Trumpin ehdokkuus on väärennetty, Njolstad kommentoi AFP-uutistoimiston mukaan.

Poliisi tutkii parhaillaan mahdollista tapaukseen liittyvää rikosta. Komitea ei ole paljastanut, kuka Trumpin ehdolle asettanut taho on.

Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkuuksien ja voittajan valinta on salamyhkäinen prosessi. Ehdokkuuksien asettajia ja voittajan valintaan liittyviä yksityiskohtia ei paljasteta julkisuuteen 50 vuoteen. Ehdokkuuksien asettajien täytyy myös läpäistä tarkat kriteerit.