Biologi törmäsi hurjaan näkyyn – pyton söi itseään kaksi kertaa isomman peuran

Ohhoh! · Tim Isokivi

Käärmeiden tiedetään pystyvän syömään suurikokoisiakin saaliita. Niiden todistetaan kuitenkaan harvoin pystyvän samaan, kuin Conservancy of Southwest Florida -säätiön edustajien löytämä burmanpyton.

Tutkijat löysivät Floridasta yli kolmimetrisen käärmeen, joka oli juuri syönyt itseään painavamman peuran poikasen. Peura painoi 15,9 kiloa, kun taas burmanpyton 14,3 kiloa. Peuran uskotaan olevan pytonin kokoon nähden suurin koskaan dokumentoitu käärmeen saalis.

Burmanpyton on Floridassa haitallinen vieralaji. Ne päätyivät alueen luontoon 1970-luvulla lemmikkieläinkaupan myötä joko vahingossa tai tahallisesti. Burmanpytonit ovat häirinneet paikallista ekosysteemiä jo vuosien ajan.

 

Conservancy of Southwest Florida
Conservancy of Southwest Florida
Conservancy of Southwest Florida