Näin helposti avaimeton auto varastetaan – BMW vietiin 90 sekunnissa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhä useammat autot on varustettu avaimettomalla järjestelmällä, joissa voi piillä vakava turvallisuusriski. Ajoneuvo voi hävitä häirintälaitteella varustettujen varkaiden mukaan vain minuuteissa.

Valvontakameran tallentamalla videolla kaksi henkilöä on varastamassa 19.000 euron arvoista BMW-autoa. Toinen varkaista pitelee kodin ulko-oven edessä omistajan avaimen signaalin uudellenohjaavaa laitetta. Samaan aikaan toinen heistä avaa auton oven.

Luksusauto on kadonnut varkaiden mukaan vain puolessatoista minuutissa. BMW:n omistaja kehottaakin säilyttämään avaimia joko metallisessa laatikossa tai vastaavanlaisia varkauksia ehkäisemään suunnitellussa erityisvalmisteisessa pussissa.

– Pahinta on se, että kuullessani näistä varkauksista aloin säilyttämään avaimiani metallirasiassa kaukana ulko-ovesta. Jossain vaiheessa vain laiskistuin ja lopetin sen, auton omistaja Uraib Asif kuvailee Metro-lehden mukaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.