Avioero voi pelastaa elämän – avioliitto usein mahdoton korjata

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanha markkinointimaailman sananlasku kuuluu: ”Paskasta ei saa konvehtia”. Tämä hokema sopii myös aikansa eläneeseen avioliittoon, jota ei voi parantaa edes parhaimman parisuhdeterapeutin ohjeet tai vinkit. Joskus yrittäminen ei enää kannata ja osapuolten on parempi jatkaa elämäänsä tahoilaan.

Rakkaus ei ole jatkuvaa sotimista ja taistelua. Mikäli avioliitto tuntuu enemmän pakkopullalta kuin kumppanuudelta, jonka eteen on valmis näkemään vaivaa, kannattaa lusikat jakaa kattiloiden kanssa eri osoitteisiin. Yksi merkittävä seikka on se, että ihminen joutuu jatkuvasti tekemään kompromisseja oman persoonallisuutensa suhteen. Huonossa parisuhteessa ei ole onnellinen edes itsensä kanssa.

Yksikään avioliitto ei ole pelkästään hattaraa ja vaahtokarkkeja. Silti pariskunta on voinut tehdä virhearvion toisiinsa sitoutuessaan. Kaikki ihmiset eivät sovi toisilleen. Vaikka yrittäisi kuinka saada parisuhdetta paremmaksi ja tunteita kuumenemaan kumppania kohtaan myös romanttisessa mielessä, voi oma olo tuntua tyytymättömältä. Eikö kaikilla kuitenkin ole oikeus onneen?

Etenkin jos ihminen selkeästi nauttii enemmän omasta kuin kumppanin kanssa vietetystä ajasta, voi suhde olla jotain muuta kuin rakkausliitto. Ehkäpä henkilöt ovat yhdessä olosuhteiden pakosta? Voisiko olosuhteita muuttaa siten, että heidän ei tarvitsisi olla yhdessä?

Jossain vaiheessa suhteen korjaaminen voi yksinkertaisesti olla turhaa. Kun avioliitto tuntuu löysässä hirressä roikkumiselta, kannattaa köysi katkaista, heittää silmukka pois ja jatkaa matkaa tukevasti jalat maassa, YourTangon asiantuntija vinkkaa.