Kuohuviinilasi suomalaiseen makuun – mahtuu koko pullollinen kerralla!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kuohuvaa juomaa saa yleensä lasiin vain muutaman hörpyn verran. Nyt markkinoille on tullut jättikokoinen lasi kuohuviineille, kuten cavalle, sektille, proseccolle tai samppanjalle. Kuohuviini on suosittu juhlajuoma, jolloin sitä tarjoillaan normaalisti yksi lasillinen vieraille.

Jos ei kuitenkaan halua jakaa omaa kuplajuomaansa, voi avuksi ottaa Firebox-verkkokaupan myymän tuotteen. Verkkokaupasta tilattavaan lasiin mahtuu nimittäin koko pullollinen, eli 7,5 desilitraa. Normaalisti kuohuviinilasiin mahtuu 15-23 senttilitraa.

Hieman alle 15 euroa maksava lasi varmistaa ainakin sen, että kuohuviini juodaan nopeasti ennen kuplien haihtumista ja juoman lämpenemistä. Lasi on noin 29,5 senttimetriä korkea, joten se ei välttämättä mahdu samallelasivitriinin hyllylle pienempien samppanjalasien kanssa. Vappu on tulossa, joten lasia voi hyödyntää kilistelyssä muita mahtipontisemmin.

Firebox