Ikkunanpesu mullistuu! Uutuus pesee molemmat puolet samaan aikaan

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kevät pakottaa ihmiset pesemään ikkunoitaan, kun aurinko paljastaa niihin kerääntyneet pölyt ja tahrat. Ikkunoiden pesemistä varten on olemassa runsaasti erilaisia työvälineitä, mutta yksi nousee ylivoimaisesti esittelyn arvoiseksi.

Tyroler on tuonut markkinoille ikkunanpesimen, joka puhdistaa ikkunat samanaikaisesti molemmilta puolilta. Magneetin avulla toimiva Glider-pesin tekee ikkunoiden pesemisestä yksinkertaisempaa. Aiemmin ikkunat on pesty lähinnä pesusienellä ja lastalla kaikki pinnat erikseen, mutta kaksipuolinen pesuväline suorittaa tarvittavat toimenpiteet kahdelle pinnalle samanaikaisesti.

Ikkunat pestään ensin pesuaineella, sen jälkeen ne vedetään kuivemmiksi ja lopulta pyyhitään mikrokuituliinalla. Samankaltaisia ikkunoidenpuhdistajia on nähty pienemmässä mittakaavassa esimerkiksi akvaarioissa. Pienten magneettipuhdistimien avulla on voinut puhdistaa akvaarion lasia molemmilta puolilta samanaikaisesti.