Seksiriippuvainen nainen: ”Olin vähällä tappaa itseni!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Jace Downey oli vasta viisivuotias fantasioidessaan seksistä ensimmäisen kerran. Sen jälkeen hän aloitti addiktia muistuttavan käyttäytymisen masturboiden ja lopulta irtosuhteita harrastaen. Hän ei ymmärtänyt, miksi oli niin riippuvainen seksistä.

Vasta vuosikausia kestäneen tuhoisan käyttäytymisen jälkeen Jace Downey ymmärsi, että hänen toimintansa ei ollut normaalia. Hän yritti seksin avulla poistaa pahaa oloaan ja saada hyväksyntää. Hän pakeni tunteitaan seksin avulla samalla, kun yritti löytää niitä. Pian kaikki avautui kristallinkirkkaana hänen eteensä.

Seksiriippuvuuden syy löytyi lapsuudesta ja häiriintyneestä suhteesta isään. Teksasilainen nainen joutui katsomaan isänsä kanssa aikuisviihdettä jo pienenä lapsena. Pian isä alkoi käyttää Jacea seksuaalisesti hyväksi.

Nainen yritti piilottaa kokemukset ja unohtaa kaiken pahan. Vasta seksiriippuvuuden syiden etsiminen auttoi häntä ymmärtämään käyttäytymisen taustalla olleet syyt. Hän yritti itsemurhaa ja pakotti lopulta itsensä hakemaan apua.

Nykyisin Jace Downey on löytänyt sisäisen rauhan asian kanssa ja käynyt lähi riippuvuushoitoja käyttäytymistään kontrolloidakseen. Hän on löytänyt rakkauden ja aidosti terveen parisuhteen. Hän haluaa osoittaa omalla esiintymisellään, että tunnelin päässä on valoa.