Näin saat helpommin ystäviä – muista kolme vinkkiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ystävyys on ihmisten terveyden kannalta tärkeä asia. Hyvä ystävä hoitaa toisen henkistä hyvinvointia, joka on myös kytköksissä fyysiseenkin hyvinvointiin. Pelkkä sosiaalisuus ei ole avainasemassa ystävystymisessä vaan tärkeämpää on se mitä itsestään antaa.

Kehonkielen asiantuntija Phillip Adcock kertoi Healthista-sivustolle kolme neuvoa, jotka tekevät uuden ihmisen tapaamisesta ja ystävystymisestä hieman helpompaa.

1. Näytä iloiselta

Ihminen näyttää heti toisen silmissä lähestyttävämmältä kun hän vaikuttaa iloiselta ja hymyilee. Ihmiset myös vaistomaisesti haluavat liittyä seuraan, jossa näyttää olevan mukavaa ja jossa ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

2. Toimi peilikuvana

Kiinnostavan henkilön peilikuvana toimiminen tulee ihmisille luonnostaan ja on merkki siitä, että ihminen on aidosti kiinnostunut tapaamastaan henkilöstä. Peilikuvailmiön pystyy myös kopioimaan tarkoituksellisesti matkimalla hienovaraisesti tapaamansa ihmisen asentoa, elekieltä ja hengityksen rytmiä.

3. Eläydy ilmein ja toista puhetta

Eläydy kiinnostavan keskustelukumppanin kertomaan tarinaan samalla tavalla kuin hän itse. Tämä antaa heti hänelle sen kuvan, että nautit hänen seurastaan, mikä tekee myös hänen olostaan turvallisemman kanssasi. Voit myös toistaa keskustelukumppanisi käyttämiä sanoja ja ilmaisuja myöhemmin itse omassa puheessasi, mutta tämä kannattaa tehdä varovasti.