31-vuotiaana ihmiset kokevat elämänsä kalleimman vuoden

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanheneminen tuo mukanaan vastuuta, minkä lisäksi se kasvattaa myös menoja. Luottokorttiyritys CreditScore on tehnyt tutkimuksen, jossa tarkasteltiin ihmisten rahan kulutusta eri ikäisinä. Kävi ilmi, että ikä 31 oli keskimääräisesti ihmisten kallein vuosi.

LadBible-sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka perusteella todettiin, että 31-vuotiaana ihmiset tulevat todennäköisimmin käyttämään kaikista eniten rahaa. Moni teki suuria elämän mullistavia hankintoja, joihin tarvitsi myös suuria lainoja. Naimisiin meneminen oli yksi suurimmista menoista, joita ihmisillä 31-vuotiaana oli.

3.000 henkilöllä suoritetussa tutkimuksessa huomattiin, että häiden lisäksi ja etenkin häiden jälkeen ihmiset tekivät lisää isoja hankintoja. Häiden jälkeen ihmiset ostivat kalliit häämatkat, taloja ja autoja ja hankkivat lapsia, jotka tiesivät taas lisää rahan menoa. Noin 31 ikävuoden jälkeen tuhlaaminen kuitenkin taas laantui.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.