Nyt se tulee! Amazon-verkkokauppa Suomeen – mullistaa markkinan täysin?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin lukeutuva Amazonin verkkokauppa on saanut länsimaissa vankan jalansijan, ja se on muuttanut ostokäyttäytymistä kautta maailman. Nyt Amazon on ilmoittanut laajentavansa toimintaa viimein myös Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan. Yhtiön uskotaan mullistavan vähittäiskaupan nopeasti täälläkin.

Asiasta uutisoineen Di Digitalin mukaan Amazon on käynnistämässä toimintansa kolmessa Pohjoismaassa samanaikaisesti viimeistään kesäkuussa. Tiedot perustuvat alan sisällä oleviin lähteisiin, joiden mukaan lanseeraus tapahtuu mahdollisesti jo keväällä. Yhtiön kerrotaan rekrytoineen alan osaajia tiimiinsä. Amazon itse ei ole vielä vahvistanut tietoja.

Verkkokaupan edelläkävijän odotetaan tuovan Suomen markkinoille edullisten hintojen lisäksi myös ilmaiset toimitukset jo seuraavaksi päiväksi. Yhdysvalloissa Amazonin osuus verkkokaupasta on lähes puolet, ja se on merkittävä toimija myös Saksassa ja Britanniassa. Viime vuonna Amazon ilmoitti rakentavansa kolme datakeskusta Ruotsiin.