YK: Suomi on maailman onnellisin maa

Viihdeuutiset · Stara.fi

100 vuotta täyttänyt Suomi oli viime vuonna runsaasti esillä maailman medioissa, kun maamme noteerattiin niin matkailun kuin yhteiskunnankin osalta. Nyt Suomi on nostettu erittäin tärkeän listan ykköseksi, sillä YK rankkasi Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi.

Kuva: Stara

The World Happiness Report selvitti onnellisuutta 156 maassa, ja listauksessa otettiin huomioon muun muassa onnellisuuden taso, elinajanodote, sosiaaliset suhteet, korruptio ja tällä kertaa myös maahanmuuttajien olosuhteet. Näiden ominaisuuksien perusteella Suomi nousi koko maailmassa ykkössijalle.

Pohjoismaat ovat olleet kärkisijoilla listan perustamisesta, eli vuodesta 2012 saakka. Tällä kertaa Norja putosi toiselle sijalle Suomen kiriessä sen ohi. Seuraavina listalla tulevat Tanska, Islanti, Sveitsi, Hollanti, Kanada, Uusi-Seelanti, Ruotsi ja Australia. Yhdysvallat putosi neljä sijaa sijalle 18.