Kolme syytä miksi miehet pettävät – eivät edes liity tyttöystävään!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa miehistä saattaa kulkea uskottomuuden polkua jo seurustelusuhteen varhaisessa vaiheessa. Vaikka pari ei olisi ollut yhdessä vasta vuotta pidempään, voi miehen ajatukset levätä jo toisessa naisessa. Syyt voivat olla monimutkaisia, eivätkä liity omaan tyttöystävään millään muotoa.

Parisuhdeasiantuntija James Allen Hanrahanin mukaan uskottomuus viljelee aina luottamuksen puutteen suhteeseen. Miehet saattavat hakeutua vieraan ja viehättävän naisen seuraan yksinkertaisesti siitä syystä, että uusi tuttavuus ei tunne häntä.

Oma tyttöystävä tietää miehensä kaikki heikkoudet ja vahvuudet, mutta vieraalle naiselle on mahdollista esittää edes hetken aikaa jotain muuta kuin oikeasti on. Samalla pääsee arkea karkuun, Hanrahan kertoi Men’s Health -lehdelle.

Mies ei välttämättä edes tiedä, mitä hän haluaa elämältään. Hän on saattanut viettää aikaa tyttöystävän kanssa, mutta ei kuitenkaan koe olevansa valmis vakiintumaan sen syvemmin. Tässä tapauksessa mies saattaa vain mennä virran mukana ilman, että tietää mitä haluaisi tehdä omalle elämälleen. Hänellä ei tavallaan ole tulevaisuudensuunnitelmia sen enempää kuin yhteisiä unelmia tyttöystävänsä kanssa.