Hello Kitty -juna kulkee pian ennätysnopeasti Japanissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Japanissa pääsee matkustamaan ensi kesänä Hello Kitty -luotijunilla. Maassa on nähty aiemminkin Hello Kitty -junia, mutta muutaman kuukauden päästä liikennöinnin aloittava kulkuväline on ennätysnopea.

Japanin Sanyo Shinkansenin linjalla nähdään pian Osakan ja Fukuokan välillä matkustava pinkeillä yksityiskohdilla varustettu Hello Kitty -luotijuna. Junassa on vaaleanpunaisia rusetteja ja koristeita, joten juna on varmasti kaikkien piirroshahmon fanien mieleen.

Animekissa Hello Kitty on yksi maailman eniten tuotteistetuista piirroshahmoista. Suuren markkinakoneiston takaa löytyy japanilainen Sanrio-yhtiö. Hello Kitty kohtasi muutama vuosi sitten ehkäpä historiansa suurimman kritiikkitulvan, kun rusettipään oikeudet omistava Sanrio-yhtiö väitti, että hahmo ei ole kissa. Hello Kitty on kissapäinen tyttö.