Stephen Hawkingin kuolinpäivällä odottamaton yhtäläisyys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnettu fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking kuoli 14. maaliskuuta. Maailman älykkäimpiin ihmisiin lukeutunut Hawking oli menehtyessään 76-vuotias. Monet Twitter-käyttäjät huomasivat merkittävän yhteensattuman Hawkingin kuolipäivässä.

Se oli nimittäin toisen teoreettisen fyysikon ja neron, Albert Einsteinin syntymäpäivä. 14. maaliskuuta vietettiin myös kainsainvälistä Piin päivää. Matemaattisen vakion päivää juhlitaan kyseisenä päivänä, koska päivämäärä merkataan yhdysvaltalaisessa kalenterissa muotoon 3/14. Piin arvo on noin 3,14.

Stephen Hawkingilla diagnosoitiin vuonna 1963 ALS-tauti, minkä ansiosta hän menetti liikuntakykynsä. Tuolloin lääkärit antoivat hänelle vain kahden vuoden elinaikaennustuksen. Hän kuitenkin eli vielä 55 vuotta sairastumisen jälkeen.