Älä testaa meikkejä kaupassa – kuhisevat bakteereja!

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet naiset testaavat kaupoissa kosmetiikkaosastolla meikkejä ennen ostopäätöksen tekemistä. Meikkitesterien kanssa tulisi olla varuillaan, koska moni asiakas testaa niitä suoraan omalle iholleen, mikä ei tietenkään ole kovin hygienistä. Monet tuotteet ovat myös hyllyllä esillä avonaisina.

CBC News päätti tehdä kokeilun, jossa laitettiin Sephoran, MAC:in, The Body Shopin ja Shoppers Drug Martin meikkitesterit suurennuslasin alle. Asiakkaiksi soluttautuneet tutkijat keräsivät näytteitä esillä olevista meikeistä testatessaan muun muassa huulikiiltojen, huulipunien, poskipunien, ripsivärien ja luomivärien bakteeripitoisuutta.

Useimmat myyjät vakuuttivat, että heidän näytekappaleensa puhdistetaan usein. Testit kertoivat kuitenkin hieman karumpaa tarinaa. Lähes kaikista näytteistä löytyi erilaisia tulehduksia aiheuttavia bakteereja, sieniä sekä hometta. Lopuksi toimittaja esitteli ostoskeskuksessa tekemänsä löydökset asiakkaille, jotka olivat hyvin järkyttyneitä näkemistään laboratoriokuvista.